Kennismaken met: Michiel Boer (kandidaat nr. 4)

Michiel Boer (3) - NTP08095-Enhanced.jpg
cu+limburg+logo+2.png
Door ChristenUnie Limburg op 28 januari 2022 om 19:30

Kennismaken met: Michiel Boer (kandidaat nr. 4)

Michiel Boer (23) is al langere tijd actief binnen de ChristenUnie. Zijn vader is in zijn geboortegemeente 8 jaar raadslid geweest, waardoor hij thuis het een en ander heeft meegekregen van het raadswerk. Ook nadat zijn vader gestopt is met de gemeenteraad, bleef Michiel regelmatig raadsvergaderingen bezoeken. Politiek is voor Michiel een manier om mensen te helpen. Of het nu gaat om plannen voor woningbouw, of over zaken als gemeentelijke belastingen: politieke besluitvorming raakt het leven van alledag.

Michiel komt uit Wezep (gemeente Oldebroek), een dorp in de kop van de Noord-Veluwe. Afgelopen zomer is hij naar het mooie Maastricht gekomen om rechten te studeren aan de Universiteit. Hij heeft in de jaren daarvoor drieënhalf jaar gewerkt in het kwaliteitsmanagement en zijn propedeuse op het hbo gehaald. Sinds 2019 is Michiel actief geweest bij PerspectieF, ChristenUnie-jongeren en de ChristenUnie Oldebroek. Sinds september 2021 is hij bij ChristenUnie Maastricht betrokken.

Michiel is één van onze jongerenkandidaten en is net begonnen aan het studentenleven. Dat doet hij met plezier vanuit zijn huisje op de Markt. Ook kunt u hem tegenkomen bij het improvisatieteam van zijn studentenvereniging of tijdens een gezellige avond koken en kletsen met vrienden. Michiel is een bezige bij. Op straat kunt u hem het beste herkennen aan zijn grote rode baard.

Naast de mooie momenten in zijn leven, kent Michiel ook dieptepunten. Zo heeft hij de middelbare school door een burn-out en depressie niet afgemaakt. Over de zes maanden die hij op bed heeft doorgebracht, zegt hij zelf dat het hem heeft doen ontdekken dat veel pijn en moeilijkheden onzichtbaar zijn. Hij vindt het belangrijk om op te komen voor mensen die het moeilijk hebben. Of dat nu moeilijk in de zin van mentale gezondheid is, moeilijk in de zin van financiële zorgen, of moeilijk in de zin van andere zorgen.

Michiel hoopt dat we zicht blijven houden op de persoon, in plaats van dat we de persoon uit het zicht verliezen door alle regeltjes en procedures. Hij hoopt dat we weer meer gaan omzien naar elkaar en dat we samen werk maken van een mooier morgen. Een mooier morgen dat hij graag aan zijn neefje en nichtjes doorgeeft. Een mooier morgen zoals u dat graag aan uw eigen kinderen en familie doorgeeft. Een morgen waarin we samen recht doen. Een morgen waarin iedereen telt, iedereen gelijke kansen heeft en iedereen omziet naar elkaar.

Labels: , ,