Kennismaken met: Patrick Bormans (kandidaat nr. 7)

Patrick Bormans (4) - NTP07953-Enhanced.jpg
cu+limburg+logo+2.png
Door ChristenUnie Limburg op 3 februari 2022 om 19:30

Kennismaken met: Patrick Bormans (kandidaat nr. 7)

Patrick Bormans (1967) is werkzaam als fysiotherapeut in zijn praktijk in Maastricht. Werkend als zorgverlener heeft zijn liefde voor mensen in de loop der jaren alleen maar versterkt. Gefascineerd geraakt door wat en hoe mensen denken, hoe eenieder, al dan niet zijn of haar verantwoordelijkheid kent en neemt. "De maatschappij dat ben jij", is onder andere een uitspraak die hem getriggerd heeft om een actieve rol in de politiek te gaan spelen.

Als vader van drie kinderen en opa van een kleinzoon, is hij zich ontzettend bewust van het belang om bewust en verantwoordelijk met onze prachtige aarde omgaan. De uitdaging aangaan om respectvol de door God gegeven schepping te beheren. Hoe geven we straks de aarde door aan onze kinderen en kleinkinderen? Hebben we de meeste bronnen uitgeput, of zijn we in staat geweest om de aarde gezonder te maken? 

Via de kerk "Nieuw Leven Maastricht", is hij in contact gekomen met de Soepbus. Doordat hij al onderdeel was van het Voedselbankteam, had hij al gemerkt hoeveel voldoening het gaf om met mensen te werken die door welke reden dan ook, het moeilijk hadden om zich staande te houden in onze maatschappij. Zijn overtuiging is, dat God ons uitnodigt om iedereen te laten profiteren, van onze gaven, vaardigheden en bezittingen. Als jij gezegend ben met overvloed, krijg je de kans om ook te zegenen. 

Hij gelooft in eerlijke verdeling van kansen en voorzieningen en in verantwoordelijk omgaan met de bronnen van onze aarde. Hiervoor wil hij zich sterk maken door zich vooral in te zetten voor sociaal beleid, milieu en duurzaamheid.

Labels: , ,