Mooie ontmoetingen in De Heeg

Ingeborg-ChristenUnie blog 4 december - De Heeg.jpeg
Ingeborg Dijkstra-Verbeek.jpeg
Door Ingeborg Dijkstra-Verbeek op 4 december 2021 om 17:30

Mooie ontmoetingen in De Heeg

Onlangs gingen we tijdens onze luistertour op bezoek bij ’t Heegeneerke, ook wel ‘De hoeskamer vaan De Heeg’ genoemd. Initiatiefnemers Rob Hermans en Marc Claessen vertelden hoe ze jaren geleden als vrijwilliger bij Trajekt actief waren. Uit een enquête was gebleken dat er behoefte was aan een ontmoetingsplek in De Heeg. Rob en Marc hebben toen samen ’t Heegeneerke geopend. 

Sinds 2017 doen zij dat vanuit een eigen stichting. Dagelijks weten bezoekers hun fijne plek te vinden, waar naast een goed gesprek ook heerlijke koffie geserveerd wordt (want dat hebben we zelf mogen ervaren). Met behulp van een groep trouwe vrijwilligers is het mogelijk om vrijwel alle dagen van de week geopend te zijn. Rob en Marc, bedankt voor dit mooie initiatief! Jullie zijn een prachtig voorbeeld van een initiatief dat mensen verbindt!

We hebben een bezoek gebracht aan Weggeefwinkel De Heeg, een maatschappelijk initiatief van Trajekt en Buurtnetwerk De Heeg. In Weggeefwinkel De Heeg is iedereen welkom om spullen te brengen en te halen. In deze winkel worden mensen die iets over hebben, samengebracht met mensen die iets nodig hebben. Dat blijkt een succesformule. Alle vrijwilligers die wij gesproken hebben, zijn erg trots op hun winkel. Wij vinden het mooi dat deze winkel op basis van vertrouwen werkt. Iedereen is welkom en iedereen kan iets halen en/of brengen. We kijken terug op een dag vol mooie ontmoetingen in De Heeg. 

Labels: , ,