Berichten over Campagne

 1. Ingeborg-ChristenUnie blog 5 februari - Onze Lieve Vrouwe.jpeg
  Ingeborg Dijkstra-Verbeek.jpeg
  Door Ingeborg Dijkstra-Verbeek op 9 februari 2022

  Wat bezielt je?

  Afgelopen zaterdag (5 februari 2022) zijn we tijdens onze luistertour in gesprek gegaan met Monseigneur Jan Vries, pastoor van de Onze Lieve Vrouwebasiliek en parochie Sint-Pieter in Maastricht. We zagen direct dat de prachtige basiliek een grote aantrekkingskracht heeft op jong en oud. Veel mensen kunnen er niet langslopen zonder er even binnen te gaan. En terecht!

  Lees meer over "Wat bezielt je?"
 2. Michiel-ChristenUnie blog 2 februari 2022.jpeg
  Michiel Boer (3) - NTP08095-Enhanced.jpg
  Door Michiel Boer op 2 februari 2022

  Bemoedigingsactie met Serve the City Maastricht

  Afgelopen zaterdag hebben we meegedaan met een bemoedigingsactie van Serve the City Maastricht op de Markt. Met borden met bemoedigende teksten hebben we voorbijgangers een hart onder de riem gestoken.

  Lees meer over "Bemoedigingsactie met Serve the City Maastricht"
 3. Charlotte-ChristenUnie blog 15 januari 2022.JPEG
  Charlotte van Langevelde (2) - NTP07891-Enhanced.jpg
  Door Charlotte van Langevelde op 19 januari 2022

  Een koude dag, maar verwarmende gesprekken: Boerderij Daalhof en de Markt

  Op zaterdagmiddag 15 januari fietsten we naar Daalhof om ons bij Boerderij Daalhoeve te laten verwelkomen. Loen Schroeders (voorzitter bestuur) en Marie Biesmans (psychologe) staan ons al op te wachten aan de poort. Vol trots vertellen Loen en Marie over deze mooie boerderij, die naast kinder- ook zorgboerderij is! De boerderij wordt draaiende gehouden door 13 vaste medewerkers (dierverzorging, horeca en zorgmedewerkers) en een indrukwekkende 130 vrijwilligers!

  Lees meer over "Een koude dag, maar verwarmende gesprekken: Boerderij Daalhof en de Markt"
 4. Lotte-ChristenUnie blog 8 januari 2022.jpeg
  Lotte de Haan-Bouma (3) - NTP08059-Enhanced.jpg
  Door Lotte de Haan-Bouma op 12 januari 2022

  Op bezoek bij VIND Community en in Brusselsepoort

  Afgelopen zaterdag zijn we op bezoek geweest bij VIND Community in Blauwdorp. Al enkele jaren, maar met name ook tijdens de coronaperiode heeft VIND zich ervoor ingezet dat mensen zich gezien voelen in de buurt. Door middel van verschillende activiteiten die in de buurt worden georganiseerd wordt de saamhorigheid gestimuleerd. Vorig jaar hebben de mensen van VIND in samenwerking met TrajektServe the City Maastrichten het LEFteam pakketjes uitgedeeld om de buren een hart onder de riem te steken. Iedereen kon kiezen tussen een pakketje ‘lekkers’, een ‘creatief’ pakketje of een pakketje ‘schoonheid’.

  Lees meer over "Op bezoek bij VIND Community en in Brusselsepoort"
 5. Ingeborg-ChristenUnie blog 18 december - Foto Ingeborg+Farèn.jpeg
  Ingeborg Dijkstra-Verbeek.jpeg
  Door Ingeborg Dijkstra-Verbeek op 18 december 2021

  Aan het werk in Wittevrouwenveld

  Nu de werkgelegenheid onder druk staat en de werkloosheid stijgt, is het een extra grote uitdaging om iedereen in gelijke mate aan het werk te houden. De afstand van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dreigt nog groter te worden dan deze al was. Overheden en werkgevers moeten alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat deze mensen niet het kind van de coronacrisisrekening worden, maar dat ook nu ieders talent wordt benut.

  Lees meer over "Aan het werk in Wittevrouwenveld"
 6. Ingeborg-ChristenUnie blog 11 december - Ekoplaza foto.jpeg
  Ingeborg Dijkstra-Verbeek.jpeg
  Door Ingeborg Dijkstra-Verbeek op 17 december 2021

  Duurzame ondernemers in Wyck

  Afgelopen zaterdag hebben we met het team van ChristenUnie Maastricht verschillende ondernemers bezocht die - net als wij - duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Daar wilden we wel eens meer van weten.

  Lees meer over "Duurzame ondernemers in Wyck"
 7. Bakfiets (1) - NTP08151-Enhanced.jpg
  Michiel Boer (3) - NTP08095-Enhanced.jpg
  Door Michiel Boer op 13 december 2021

  Campagnefoto’s en onze campagne-bakfiets

  Afgelopen zaterdag, 11 december 2021, zijn de eerste officiële campagnefoto’s van ChristenUnie Maastricht gemaakt. Niet alleen heeft fotograaf Nilo Gijsbertha groepsfoto’s en individuele foto’s gemaakt, maar ook onze enige echte campagne-bakfiets heeft haar debuut gemaakt. Ingeborg Dijkstra en Patrick Bormans hebben na afloop van de fotoshoot dan ook van deze gelegenheid gebruik gemaakt om op een drietal werkbezoeken te gaan in de mooie wijk Wyck.

  Lees meer over "Campagnefoto’s en onze campagne-bakfiets"
 8. Ingeborg-ChristenUnie blog 4 december - De Heeg.jpeg
  Ingeborg Dijkstra-Verbeek.jpeg
  Door Ingeborg Dijkstra-Verbeek op 4 december 2021

  Mooie ontmoetingen in De Heeg

  Onlangs gingen we tijdens onze luistertour op bezoek bij ’t Heegeneerke, ook wel ‘De hoeskamer vaan De Heeg’ genoemd. Initiatiefnemers Rob Hermans en Marc Claessen vertelden hoe ze jaren geleden als vrijwilliger bij Trajekt actief waren. Uit een enquête was gebleken dat er behoefte was aan een ontmoetingsplek in De Heeg. Rob en Marc hebben toen samen ’t Heegeneerke geopend. 

  Lees meer over "Mooie ontmoetingen in De Heeg"