Blog per auteur

 1. Ingeborg-ChristenUnie blog 5 februari - Onze Lieve Vrouwe.jpeg
  Ingeborg Dijkstra-Verbeek.jpeg
  Door Ingeborg Dijkstra-Verbeek op 9 februari 2022

  Wat bezielt je?

  Afgelopen zaterdag (5 februari 2022) zijn we tijdens onze luistertour in gesprek gegaan met Monseigneur Jan Vries, pastoor van de Onze Lieve Vrouwebasiliek en parochie Sint-Pieter in Maastricht. We zagen direct dat de prachtige basiliek een grote aantrekkingskracht heeft op jong en oud. Veel mensen kunnen er niet langslopen zonder er even binnen te gaan. En terecht!

  Lees meer over "Wat bezielt je?"
 2. CU Astrid.jpeg
  cu+limburg+logo+2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 8 februari 2022

  Kennismaken met: Astrid Feddes (kandidaat nr. 10)

  Astrid Feddes (1966) is getrouwd met Jaap en samen hebben ze twee dochters en een zoon. Geboren en getogen in Friesland, woonden ze met hun gezin in Zweden, China en Canada en sinds 2005 in het prachtige Amby, Maastricht. Astrid spreekt regelmatig in kerken, op Bijbelscholen en op conferenties in binnen- en buitenland. Ze is oprichter van Destined to Reign, een stichting die gelovigen toerust en activeert in het koninkrijk van God.

  Lees meer over "Kennismaken met: Astrid Feddes (kandidaat nr. 10)"
 3. CU Onno (3).JPG
  cu+limburg+logo+2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 7 februari 2022

  Kennismaken met: Onno van Schayck (kandidaat nr. 9)

  Mijn naam is Onno van Schayck. Wat zou het mooi zijn als de ChristenUnie als groene, progressieve en christelijke partij mee kan helpen om vanaf 2022 Maastricht een nog fijnere stad te maken. Ik ben hoogleraar preventieve geneeskunde aan de Universiteit Maastricht en voor mij is het erg belangrijk dat de Gemeente Maastricht zorg draagt voor de gezondheid van iedereen die in Maastricht woont. 

  Lees meer over "Kennismaken met: Onno van Schayck (kandidaat nr. 9)"
 4. CU Benjamin.jpeg
  cu+limburg+logo+2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 4 februari 2022

  Kennismaken met: Benjamin Noordermeer (kandidaat nr. 8)

  Benjamin Noordermeer (25) vindt samen publieke middelen inzetten om aan de samenleving te bouwen, prachtig aan de politiek. Hierbij mogen we volgens hem twee punten niet uit het oog verliezen; namelijk, recht doen aan de partijen die hun belastinggeld inleggen, en tegelijkertijd een stem geven aan partijen wiens belang in het geding is geraakt, denk aan minderbedeelden, het milieu en toekomstige generaties.

  Lees meer over "Kennismaken met: Benjamin Noordermeer (kandidaat nr. 8)"
 5. Patrick Bormans (4) - NTP07953-Enhanced.jpg
  cu+limburg+logo+2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 3 februari 2022

  Kennismaken met: Patrick Bormans (kandidaat nr. 7)

  Patrick Bormans (1967) is werkzaam als fysiotherapeut in zijn praktijk in Maastricht. Werkend als zorgverlener heeft zijn liefde voor mensen in de loop der jaren alleen maar versterkt. Gefascineerd geraakt door wat en hoe mensen denken, hoe eenieder, al dan niet zijn of haar verantwoordelijkheid kent en neemt. "De maatschappij dat ben jij", is onder andere een uitspraak die hem getriggerd heeft om een actieve rol in de politiek te gaan spelen.

  Lees meer over "Kennismaken met: Patrick Bormans (kandidaat nr. 7)"
 6. Michiel-ChristenUnie blog 2 februari 2022.jpeg
  Michiel Boer (3) - NTP08095-Enhanced.jpg
  Door Michiel Boer op 2 februari 2022

  Bemoedigingsactie met Serve the City Maastricht

  Afgelopen zaterdag hebben we meegedaan met een bemoedigingsactie van Serve the City Maastricht op de Markt. Met borden met bemoedigende teksten hebben we voorbijgangers een hart onder de riem gestoken.

  Lees meer over "Bemoedigingsactie met Serve the City Maastricht"
 7. CU Johan.jpg
  cu+limburg+logo+2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 1 februari 2022

  Kennismaken met: Johan van Groningen (kandidaat nr. 6)

  Johan van Groningen (1980) zet zich graag in om op te komen voor kwetsbaren in onze samenleving. Vanuit zijn dagelijks werk in het sociaal domein wordt hij dagelijks geconfronteerd met de onvolkomenheid en gebrokenheid in deze wereld.

  Lees meer over "Kennismaken met: Johan van Groningen (kandidaat nr. 6)"
 8. Charlotte van Langevelde (2) - NTP07891-Enhanced.jpg
  cu+limburg+logo+2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 31 januari 2022

  Kennismaken met: Charlotte van Langevelde (kandidaat nr. 5)

  Charlotte van Langevelde (32) kwam in 2008 vanuit Zeeland naar Limburg afgereisd en woont nu alweer 4 jaar met veel plezier in de Heeg. Ze is werkzaam in de kinderopvang en is jeugdleider in de kerk, haar hart klopt voor de jongste burger. 

  Lees meer over "Kennismaken met: Charlotte van Langevelde (kandidaat nr. 5)"
 9. Michiel Boer (3) - NTP08095-Enhanced.jpg
  cu+limburg+logo+2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 28 januari 2022

  Kennismaken met: Michiel Boer (kandidaat nr. 4)

  Michiel Boer (23) is al langere tijd actief binnen de ChristenUnie. Zijn vader is in zijn geboortegemeente 8 jaar raadslid geweest, waardoor hij thuis het een en ander heeft meegekregen van het raadswerk. Ook nadat zijn vader gestopt is met de gemeenteraad, bleef Michiel regelmatig raadsvergaderingen bezoeken. Politiek is voor Michiel een manier om mensen te helpen. Of het nu gaat om plannen voor woningbouw, of over zaken als gemeentelijke belastingen: politieke besluitvorming raakt het leven van alledag.

  Lees meer over "Kennismaken met: Michiel Boer (kandidaat nr. 4)"
 10. CU LeonieJPG.JPG
  cu+limburg+logo+2.png
  Door ChristenUnie Limburg op 27 januari 2022

  Kennismaken met: Leonie Frissen (kandidaat nr. 3)

  Leonie Frissen (28) is sinds februari 2021 actief voor de ChristenUnie Maastricht. Ze vindt het een belangrijke stap dat de ChristenUnie meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen in Maastricht om zo ook op lokaal niveau in Limburg de stem van christelijke sociale politiek te laten horen. Vooral de waarden recht doen en gemeenschap zijn voor haar van belang, omdat die juist in deze tijd zo relevant zijn.

  Lees meer over "Kennismaken met: Leonie Frissen (kandidaat nr. 3)"